Un amic si-a cumparat acum jumatate de an un Renault Megane Scenic 1.9 dti din 1998. Pana sa o cumpere a fost foarte indecis si nehotarat ce sa cumpere si de unde sa cumpere . Incercam sa il conving ca daca nu vede o masina nu are cum sa isi faca o idee, si cu cat mai multe masini vizionate cu atat o sa ifi faca o parere si o sa stie ce vrea si ce isi doreste.

Cred ca 1  luna si ceva asa a tinut o, imi tot arata pe internet tot felul de masini pana intr-o zi cand mi-a zis sa il sun pe unul si sa negociez cu el, ca lui ii place un Renault Megan Scenic, pe motorina, cu un motor destul de bun 1.9dti. M-am uitat la masina pe internet si l-am sunat pe proprietar cu care am discutat despre masina si daca este dispus sa mai negocieze. Am stabilit sa ne vedem in dupa amiaza respectiva la Tg Jiu .

Dupa amiaza am plecat spre Tg Jiu cu inca un amic, care ne-a dus acoloo mai mult lesinati din cauza stilului de condus. Am fost atat de ametiti ca nu mai stiam unde are seria pansonata … aceasta era in portbagaj. I-a placut masina, am dat o tura cu ea dupa care am batut palma si am plecat cu masina spre casa. Dupa 1 saptamana a reusit sa o inmatriculeze.

A fost super incantat de masina pana acum 1 luna cand s-a trezit ca ii fierbe apa si ca ii ies aburi de sub capota. Am mers cu masina la mecanic iar acesta  cosntatat ca masinii amicului meu i se stricase un senzor care actiona termocupla si din cauza aceasta lui i-a fiert apa si a ars garnitura de chiuloasa, iar chuloasa i s-a ovalizat si nu mai merge rectificata.

Am dat o fuga prin oras sa cautam chiuloasa si nu am gasit , majoritatea incercau sa ne vanda tot mororul , asa ca nu am mai stat prea mult pe ganduri si am cautat pe google piese dezmembrari auto , unde am si gasit chiuloasa la un pret convenabil si cu garantia ca piesa era ok, fara defecte. Am primit chiuloasa prin curier in ziua urmatoare, dupa care am mers cu ea sa o verifice la masa plana, acolo ne-a confirmat spusele vanzatorului ca piesa era buna fara defecte ascunse.

Dupa ce a schimbat senzorul, chiuloasa si garnitura masina a fost iar gata de drum iar amicului meu i-a revenit zambetul pe buze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *