Ieri au dat cu bomba prin canal, cred ca ieri am fost orasul numarul unu la stiri din Romania.

Un instalator a descoperit in canalul blocului unul avea o lucrare, o “bomba”. Cum a dat omul nostru de ea, simplu a coborat sa opreasca apa din spatele blocului, iar cand a ridicat capacul la canalul unde erau robineti a vazut un rucsac de culoare neagra, pe care l-a desfacut si a vazut un tub cu cateva fire care era legat cu banda adeziva de ceva dispozitive. Instalatorul s-a speriat a iesit din camin si a sunat 112, initial la fata locului s-au deplasat doar cei de la politie. Acestia cand au ajuns la fata locului au confirmat cele spuse de instalator si s-a dat alarma.

Au venit mai multe echipaje de politie, politie locala si salvare, au blocat perimetrul in asteptarea celor de la antitero si celor de la SRI ca sa confirme daca este sau nu bomba.

Dupa cateva ore de asteptare in care politia a evacuat blocurile din vecinatatea zonei unde se afla bomba, au mutat masinile din zona, cele ai caror proprietari nu au fost gasiti au fost ridicate pe platforma. Au venit pe langa brigata antitero de la SRI din judetul Mehedinti si-au facut aparitia si cei de la Tg-Jiu cu un robotel cu ajutorul caruia au scos din caminul respectiv bomba.

Au confirmat iar ca este bomba si ca sunt depasiti de situatie si au chemat echipa de genisti de la Craiova. Pana la ajungerea genistilor cei de la SRI au pus bomba intr-o cutie speciala .

Ce nu mi s-a parut mie ok la toat balamucul de ieri a fost asa :

  • s-au miscat foarte greu, daca ar fi avut un cronometru sigur facea ravagii
  • nu inteleg daca au confirmat cei de la politie de ce au mai avut nevoie de 7 confirmari ca sa vina genisti
  • reactia intarziata a celor de la SRI
  • nu au securizat bine zona, chiar daca era plin de politie care au incercuit cu banderola locul, la 50 de metri lumea privea ca la circ
  • eu stiu ca atunci cand este o bomba sau un dispozitiv pirotehnic pe langa acel dispozitiv nu mai sta nimeni, doar cei abilitati si echipati sa umble cu asa ceva, ei bine aici erau cred ca 20-30 de politisti si sefi ai politiei care veneau sa se benocleze impreuna cu cei de la antitero, vb la telefon de langa bomba poate chiar faceau si poze sa le puna pe facebook

2 thoughts on “Cu bomba la plimbare”

  1. Sincer nu i-am vazut sa fie asa stresati sau cum vezi in filme.
    Au scos ghiozdanul din caminul respectiv, l-au plimbat pe langa bloc pana s-au hotarat ei ca cel mai bine e sa il aseze tot langa bloc(o latura a blocului fara ferestre), dupa care cred ca s-au adunat cred ca undeva la 10-20 de politisti care mai de care cu grade mai mari. Vorbeau la telefon langa bomba aia …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *