De la an la an in economia de piata apar firmele ca ciupercile dupa ploaie. Fie ele serioase sau asa zisele firme “fantoma”  nu inceteaza sa ne uimeasca cu  perioada scurta de viata pe care o au…De ce oare?

Am luat parte la cateva cursuri de contabilitate…si chiar si acum mi-a ramas intiparita idea ca in spatele unei societati  fie ea SRL sau SA sta un contabil bun iar pregatirea acestuia si performantele sale se reflecta in imaginea firmei si in bunul mers al acesteia.

Sunt de accord in profunzime si cunosc si cateva cazuri unde buni prieteni de-ai mei au avut parte de un esec  covarsitor prin simplu fapt ca se incapatanau sa tina o evidenta  si o gestiune la tot ceaa ce intra si iesea din firma de unii singuri.Eu numesc asta zgarcenie. Da, poate esti un manager bun sau poate asa crezi ca esti dar ce tine de contabilitatea firmei nu este de  joaca. Contabilitatea este o limba straina pentru omul de rand sau altfel spus pentru cine nu are pregatire in asa ceva.

Contabilitatea presupune respectarea unor legi stricte care de aseamenea se penalizeaza usturator in caz contrar si uite asa penalizare dupa penalizare, firma nu are de unde sa le mai acopere si se ajunje astfel la faliment.

In atributiile unui contabil intra urmatoarele:

-intocmirea notelor contabile;

-amortizarea mijloacelor fixe si mobile;

-analiza conturilor de venituri si cheltuieli ;

-afisarea lunara a balantei de verificare ;

-tinerea unei evidente contabile pana la nivelul balantei de verificare;

-ordinele de plata sau de compensare;

Pe langa acest teanc de hartii de care un contabil raspunde tot sub indatoria lui intra si stabilirea unor relatii cu autoritatile statului  financiar fiscale in cazul unor controale si pentru evitarea unor penalitati.

Un contabil trebuie sa urmareasca minimizarea taxelor si impozitelor  si sa tina la current manager-ul sau asociatii firmei si nu in ultimul rand sa caute metode de maximizare a profitului , bineinteles  de comun acord cu asociatii firmei sau cu administratorul acesteia.

De aceea spun ca in momentul in care alegeti sa plecati la drum pe cont propriu e bine sa apelati la un contabil bun sau la o firma specializata pentru a evita  pierderile , lipsa profitului sau amenzile usturatoare care decurg in urma lipsei de profesionalism.

O astfel de firma care va poate scuti de grija maculaturii si evidenta acesteia o gasiti pe contexpert.firm.ro .

Pe site gasiti toate detaliile necesare si serviciile pe care aceasta firma vi le ofera, ba mai mult va scuteste de anumite cheltuieli in ceea ce priveste  spatiul, mobilierul , aparatura de biro si costurile de deplasare catre autoritati, etc.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *