Am revenit cu povestea chistu lui . Dupa o declaratie pe propia raspundere am plecat din spital, duminica mi-a fost mai rau, luni dimineata am mers la medicul de familie iar aceasta mi-a recomandat sa merg atunci la o cunostinta chirurg la spitalul Colentina. Am ajuns acolo mai mult mort , nu ma mai puteam indrepta , stateam la un unghi de 90 de grade , a venit doctorita care m-a consultat si mi-a confirmat ce a zis ultimul medic al spitalului Floreasca, ca am abces pilonidal si ca acesta  apare fie prin iritarea unui folicul pilos (saculetul la nivelul caruia se dezvolta firul de par) fie datorita incapacitatii firelor de par de a strabate  pielea din regiunea sacrococcigiana. Aceste fire de par in loc sa se dezvolte deasupra regiunii cum ar fi normal, cresc efectiv sub piele.In anumite profesii sau sporturi(soferi ,calarit, ciclism),la supraponderali sau la cei care transpira excesiv, au igiena deficitara sau poarta vestimentatie stramta se produce o presiune si iritare continua a regiunii respective,chistul pilonidal fiind mai frecvent in aceste cazuri Corpul incearca sa izoleze firul de par crescut sub piele formand in jurul lui un chist .

Mi-a zis ca am 2 variante  :

  1. Sa imi faca o anestezie si sa cresteze chistul pentru a extirpa infectia , ca trebuie savin in fiecare zi la pansat paa se inchide acea rana si dupa 6 luni sa ma operez si sa scot acel saculet cu totul iar semnele vor fi mai mici .
  2. Sa ma interneze, sa imi scoata toata infectia de acolo pana ajunge la carne curata , si sa raman cu ditamai semnul.

Am ales prima varianta.

pilonidal

M-am intins in urgente pe o masa de operatie, mi-a explicat fiecare pas pe care urma sa il faca , cel mai dureros lucru de atunci a fost momentul in care a spalat locul cu apa oxigenata , am zis ca iau masa aia in brate si ies cu ea direct prin geam , asa tare ardea acolo.

Dupa ce m-a curatat si mi-a pus pansament am putut sa stau drept si sa merg normal, singurul inconvenient era ca aveam ditamai pansamentul la spate care se murdarea repede si trebuia schimbat cam des.

Dupa 3 saptamani de mers zilnic la spital rana s-a inchis , acum ramane de ales o data cand sa ma operez si sa scap definitiv de aceasta problema .

2 thoughts on “Chistul”

  1. Salut, as vrea sa vorbesc cu tine…ma confrunt cu aceeasi problema si din tot ce am citit pe net nu stiu ce sa fac, sunt speriat! Ai un mail sau un nr de tel ? ma scuzi ca dau “buzna” asa dar m-ar ajuta sa vb cu tine…

Comments are closed.