Desi mergi la un muzeu cu ideea de a vizita ceva interesant sunt si acele locuri in care ciudatul depaseste aria asteptarilor. Poate ca nu vei crede pana cand nu vei vedea insa locurile cu pricina exista cu adevarat si fac ca realitatea sa demonstreze cel putin existenta acelor locuri. Ei bine au si un scop pana la urma, un substrat cat de cat educativ, desi totul intr-o maniera ciudata.

  1. In New Delphi  exista un muzeu dedicat toaletelor. Acest muzeu spune povestea toaletelor inca din anul 3000 i. en. si pana la modern. Oricat de urat ar suna este o nevoie a corpului si a pornit totul de la o banala gaura in pamant.
  2. Muzeu de psihiatrie in Kansas City. Suna oarecum a tortura pentru ca pacientii nu se tratau in cel mai usor mod cu putinta. Exista chiar si lucrari de arta ale unor pacienti ce au fost inchisi aici, deci este un muzeu complex deci oarecum bizar.
  3. Muzeul Mutter este si el inscris in aceasta lista. Acum este vorba de handicapul fizic al oamenilor, un muzeu unde exponatele sunt de asa natura cat sa exemplifice mistere medicale. Aici gasesti cadavrul care s-a transformat in sapun, corpul unei femei chinuit de corset si tot felul de ciudatenii extrase din structura corpului uman.
  4. Muzeul sexului nu este  gluma ci o realitate. Il gasesti in Paris. Aici descoperi care este istoria celei mai vechi meserii din lume si anume a prostitutiei, exponate erotice care prezinta preferinte si arta in adevaratul sens al cuvantului. Poate ca suna chiar amuzant insa exista si este vizitat de mii de turisti anual.
  5. In Praga se gaseste un muzeu dedicat instrumentelor de tortura. Acestea dateaza in mare parte din perioada Evului Mediu insa nu numai. Trebuie sa ai inima sa le vezi desi initial ti se par doar echipamente prafuite si sinistre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *