Printre cele mai corecte definitii ale masajului a fost cea a Profesorului Adrian Ionescu, iar aceasta spunea ca masajul este ” o prelucrare metodica a partilor moi ale corpului uman, prin actiuni manuale sau mecanice in scop fiziologic sau curativo-profilactic”. Tot acesta afirma ca mana maseorului devine prin practica indelungata cel mai valoros aparat de masaj, mana acestuia nu poate fii inlocuita de nici un instrument sau aparat actionat mecanic sau electric, oricat de ingenios a fost sau este el conceput, acesta nu o sa poata obtine efectele medicale, sportive sau de ce natura sunt ele.

Masajul este practicat din timpuri nedefinite, acesta a fost practicat de toate popoarele. Masajul, inca din trecut se practica fara a se cunoaste efectele medicale sau fiziologice, fara a se folosi o metoda precisa dar cu efecte benefice recunoscute si apreciate.

In India masajul presupunea presiuni si framantari ale partilor moi de la fata si pana la membre, greci insa au flosit masajul ca sa isi pregateasca atleti.

Romanii si-au insusit de la sclavi majoritatea tehnicilor de masaj dar in special de la greci, prin evul mediu incep sa apara influente arabe.

Primele cercetari experimentale care urmareau stabilirea stiintifica a efectelor si a indicatiilor masajului pentru organismul sanatos si bolnav au fost efectuate si publicate in secolul al XIX-lea.

Si in tara noastra, la inceputuri, masajul a fost aplicat in mod empiric, observandu-se efectele benefice asupra organismelor umane.

Cuvantul masaj, se  presupune ca provine din limba greaca. Indiferent de provenienta acestuia, cuvantul masaj s-a impus, ca si tehnica respectiva.

 Efectele masajului

– stimuleaza circulatia, procesele endocrine, secretiile endocrine, hematopoeza, procesele coagularii;

– se intensifica cresterea temperaturii corpului;

– produce relaxare

In ultimi ani masajul se poate practica si la locul de munca , acesta poate fi unul medical dar si de relaxare, firmele care vor sa aiba rezultate din partea angajatilor le ofera acestora sedinte de masaj la locul de munca sau la birou iar rezultatul se poate observa prin cresterea randamentului dat de angajat la locul de munca.

Masajul in schimb poate fi si unul erotic, acestia ajuta parteneri sa se descopere unul pe altul, sa isi descopere afectiunea si senzualitatea in cuplu. Masajul erotic facut de un profesionist restabileste energia fizica si psihica redandui  partenerului vigoarea sau oferindui clipe de relaxare fizica si trupeasca.

Masajul erotic realizat corect poate fi trait de un cuplu ca cea mai intima  experienta de pana atunci din cuplu, conditia de baza este sa ii oferi partenerului timpul si atentia cuvenita pentru al descoperi si stimula manual. Masajul poate fi incercat in saloane specializate cum este Masaj Club , in aceste saloane iti poti alege tipul de masaj pentru care vrei sa optezi in functie de probleme pe care vrei sa le rezolvi, iti poti alege persoana care iti va face masajul, sau poti beneficia de diverse oferte, la 4 sedinte de masaj a 5 a este gratuita, sau poti primi gratuit diverse uleiuri cu arome terapeutice pe care le poti incerca acasa cu partenerul de viata.

Uleiurile cu arome terapeutice ajuta foarte mult in aplicarea masajului, ele ajuta foarte mult la relaxarea celui masat.

Daca vreti sa va relaxati intr-un weekend apelati la o firma de masaj si nu veti regreta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *