Defectiuni si reparatii la masina intervin tot timpul. La ce drumuri avem in Romania putin probabil ca masina pe care o conduci sa nu aiba ceva probleme la un moment dat la mecanismul de directie, o pana, o planetara, o bucsa – sunt deja probleme comune cu care ne-am obisnuit toti. Nu conteaza ca masina e cumparata de noua sau ca e adusa din afara, cumparata second hand sau oricum ar fi. Defectiuni apar tot timpul.

De ceva vreme am inceput sa am tot mai multe probleme cu masina, am ajuns sa ma gandesc daca nu e mai bine sa o vand. Dar si pentru a o vinde trebuie sa o aduci in stare buna de functionare. Asa ca am ales sa ii fac o revizie completa, cat si o cosmetizare totala. Am remediat tot, de la defectiuni tehnice si pana la aspect, am revopsit-o total, i-am reparat bara frontala si cea de pe spate (erau crapate).

Ce-i drept, cheltuiala m-a ajuns destul de mult, dar acum dupa ce am facut-o ca noua, parca nu imi mai vine sa o vand. E o investitie masina, dar aduce si cheltuieli. O mare problema apare cand se defecteaza EGR-ul. La fel ca si multi alti soferi, nici macar nu stiam ce inseamna EGR. Chiar daca ne place sa reparam, uneori trebuie sa lasam lucrurile in seama specialistilor. Din curiozitate insa, am intrebat ce este si ce face.

Am aflat de la mecanic ca EGR-ul este un sistem complex care introduce in galeria de admisie inapoi acele gaze arse rezultate din procesul de combustie. Efectiv este un sistem ce diminueaza poluarea, noxele emise de orice autovehicul alimentat de un motor cu ardere interna. Tot mecanicul mi-a intins un biletel dupa ce mi-a facut si diagnoza, cu o insiruire de cifre si litere din care nu intelegeam absolut nimic. Banuiam ca trebuie sa fie un cod al unui produs sau piese. Mi-a spus ca daca voi cauta pe internet voi gasi cu siguranta.

Zis si facut. Am ajuns acasa si am cautat 03L131512DQ online. Exact cum banuiam, era vorba despre piesa respectiva, despre EGR. Deci trebuia inlocuit cu totul. Am vrut ceva de calitate, astfel am gasit pe stoauto.ro exact ce aveam nevoie. Astfel reparatia la Golf a fost totala. V-am mai spus, acum nu-mi mai vine sa vand masina. De mers merge bine, ma servesc de ea oricand, si daca tot am pus-o la punct cu toate, nu vad de ce as mai vinde-o. Cu EGR-ul cred ca a fost problema cea mai mare, dar din fericire am reusit sa o rezolv si pe asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.