Bijuteriile si diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor, dar asta nu inseamna ca barbatii nu au dreptul sa poarte aceste accesorii de lux care pot dezvalui starea lor sociala. Ei bine, exista bijuterii atat pentru femei, cat si pentru barbati, insa un brand celebru de bijuterii destinate sexului masculin a reusit sa provoace un scandal monstru la inceputul acestei luni.

Brandul de linie vestimentar “I Love Ugly”, ce este originar din Noua Zeelanda a lansat recent o linie de bijuterii ce sunt destinate exclusiv barbatilor. Nu bijuteria in sine este cea care a provocat intreg scandalul, ci publicitatea, metoda de promovara a bijuteriei este cea care a ridicat o multime de critici in intreaga lume. Asadar, reactiile negative au inceput sa isi faca aparitia pe retelele de socializare, cele mai deranjate fiind orrganizatiile feministe, care sunt de parere ca aceasta reclama promoveaza femeia ca fiind un obiect sexual.

Critica la adresa “I love Ugly” 

Potrivit site-urilor de stiri internationale, se pare ca brandul “I love Ugly”  este intens criticat de catre asociatiile din Noua Zeelanda, care se lupta pentru drepturile femeilor. Cu toate ca a dat gres cu aceasta reclama, se pare ca celelalte produse promovate si lansate de aceasta firma se vand foarte bine, inregistrandu-se vanzari extrem de ridicate.

Asadar, reclama pentru bijuteria destinata barbatilor a “I Love Ugly” implica mai multe fotografii in care mainile barbatului- pe care este asezata si bijuteria, bineinteles- acopera zonele intime ale unei femei goale.

Printre cei care s-au dovedit a fi deranjati de reclama celor de la “I Love Ugly” se numara si Rae Duff, presedinta consiliului National pentru Femei din Noua Zeelanda, care sustine urmatoarele: “mi se pare ca aceasta companie nu face nimic altceva decat sa promoveze femeia ca obiect sexual, o atitudine frecventa in zilele noastre si care alimenteaza violenta si abuzul domestic impotriva femeilor. Mai cred ca acest brand- care se adreseaza exclusiv barbatilor tineri- ar putea sa gaseasca o noua posibilitate de promovare a unei atitudini mai sanatoase, care sa nu jigneasca femeia”.