cartiStii acele romane care dureaza foarte mult pana le termini de citit, incat uiti de unde ai inceput? Ai fi putut citi doua sau trei carti pana sa ajungi la partea a doua a unui roman de mii de pagini. Da, cu totii am ajuns sa citim astfel de carti. Insa nu toate cartile lungi sunt si plictisitoare. Exista unele carti- foarte groase- care, teoretic, ar putea sa iti fure si un an de zile pana sa le termini… insa nu se intampla acest lucru din cauza ca ”te prinde” si incepi sa empatizezi cu personajele din carte. Stiai ca exista si o serie de carti foarte rare care nu numai ca sunt din timpuri vechi, dar au si valoare foarte mare de colectie sau de vanzare, daca ar fi posibil acest lucru.

Biblia Gutenberg

Johannes Gutenberg a experiementat cu dactilografierea mobila in timpul anului 1440, folosindu-se de propriul proces de selectare pentru a stabili topul de scris dintr-un aliaj pe care l-a inventat. Acesta a printat unele lucruri nu atat de remarcabile inainte de a lucra la aceasta Biblie care ii poarta numele, care a fost oferita spre vanzare in anul 1455. Se crede ca doar 180 de copii ale acestei Biblii au fost produse – 135 pe hartie si 35 pe pergament sau pe piele. In ziua de azi, doar 48 de copii se mai cunosc a exista, unele dintre ele fiind doar partial, altele integral apartin de muzee, universitati si biblioteci mari din lume,

“Tamerlan și alte poezii” – Edgar Allan Poe

O colectie inteligenta de poezii ale poetului american Edgar Allan Poe sunt importante datorita unui numar de motive. Poe a fost unul dintre primii autori americani renumiti si este considerat a fi unul dintre cei mai timpurii scriitori ce s-au axat pe teme macabre si supranaturale. Prima carte scrisa de Poe si publicata vreodata a fost “Tamerlan și alte poezii”. Este vorba despre un comandant militar turc care isi uita iubirea pentru a construi un imperiu, insa mai tarziu isi regreta decizia.

One thought on “Carti rare”

  1. Am avut ocazia sa le citesc si pot sa afirm ca sunt foarte dificile, insa daca le citesti cu atentie iti dai seama ca sunt extrem de interesante. Vi le recomand cu mare drag!!

Comments are closed.