Se spune ca marijuana nu creeaza dependenta, si totusi, cei care consuma mai multa vreme, intampina probleme daca vor sa renunte la drog: iritabilitate, insomnii, apetit scazut si anxietate.

Marijuana este unul dintre cele mai folosite droguri asa numite „recreationale”. Drogul da o stare de euforie, creste sensibilitatea la diferite senzatii si modifica perceptiile. Efectul isi atinge maximul intr-o ora sau doua si trece complet dupa trei, patru ore. Ca efecte secundare, provoaca o mahmureala usoara si probleme de concentrare.

Razboiul impotriva drogului marijuana continua sa faca ravagii in mi multe tari, ar trebui sa ne intrebam care este efectul marijuanei pe termen lung asupra creierului uman. Problema marijuanei este doar o chestiune de legalizare. Desi alcoolul este legal in ciuda probelor legate de pericolele pe care le pune pe termen lung, lupta de a face marijuana disponibila pentru proprietatile sale medicale (aceasta este cunoscuta indeosebi pentru uciderea selectiva a celulelor canceroase) a ridicat controverse importante privind efectele marijuanei in scop recreational.

Din fericire, aceasta controversa se poate muta, in cele din urma, din domeniul opiniei publice in domeniul stiintifice. Asadar, cercetatorii de la Universitatea din Texas au publicat cercetarea pe care au realizat-o cu privire la efectele pe termen lung de utilizare a marijuanei asupra creierului uman.

Oamenii de stiinta au dorit, in primul rand sa distruga mitul cum ca marijuana scade valoare IQ-ului si, in acelasi timp, acestia ofera dovezi pentru rolul marijuanei in lupta cu boala Alzeihmer. Studiul a demonstrat ca debutul timpuriu al consumului de marijuana poate conduce la o conectivitate structurala si functionala mai mare a creierului.

Desi aceste rezultate vor trebui verificate cu un esantion mai mare de studiu, rezultatele obtinute pana in prezent suna foarte promitator. Mai multe cercetari vor trebui facute pentru a oberva daca anumite diferente sunt cauzate sau pur si simplu corelate cu consumul de marijuana pe termeen lung. Cercetatorii au descoperit ca materia cenusie s-a redus in cazul fumatorilor pe termen lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *