Iarna ce tocmai a trecut am avut mari probleme cu caldura din cauza unui vecin de la ultimul etaj care s-a gandit sa faca modificari prin apartamet. Vecinul nostru nu doar ca ne-a terorizat cu bubuiturile dar s-a gandit sa taie tevile de apa calda din casa pentru ca erau cam multe si il cam deranjau vizual. Ce s-a gandit el sa faca, a zis ca desfiinteaza tevile care ii traversau apartamnetul pentru ca era capat de coloana iar acestea erau inutile si se apuca sa faca returul prin caloriferele lui, a taiat inclusiv ultima parte din instalatie, acolo unde era ca un rezervor cu o teava intoarsa si avea un robinet de aerisire.

Asa cum am zis el a facut returul prin caloriferele lui, nimeni nu stia,  cand a venit iarna iar tevile si caloriferele noastre nu se incalzeau am inceput sa ne impacientam, ca sigur se intampla ceva, se fura apa de pe instalatie, sunt pierderi prin subsol. Astfel am inceput sa verificam, am fost la punctul termic, de acolo caldura pleca cum trebuia catre noi locatarii. Am mers sa verificam subsolul dar si acesta era uscat .

Apoi ne-am gandit ca poate ceva nu este in regula cu instalatia pentru ca in vara, subsolul a fost renovat si ne-am gandit sa apelam la un Expert Instalatii  care sa vina si sa constate daca subsolul a fost sau nu renovat cum trebuia si aici ma refer la partea de instalatii.

Cei de la firma respectiva au venit, ne-au si facut un proiect pentru ca instaltia a fost refacuta fara a avea un proiect, ne-au zis ca subsolul corespunde din punct de vedere tehnic si ca trebuie sa verificam si apartamentele pentru a nu exista modificari la reteaua de incalzire. Cum am auzit acest lucru, majoritatea vecinilor am stiut exact unde este problema si am mers cu cei de la firma de instalatii sa verifice si acolo. Intr-adevar problema era de la vecinul de la 4 , acesta a fost pus sa isi refaca toata instalatia de apa pentru ca noi sa avem din nou caldura.

Cei de la firma de experti in instalatii i-au facut un proiect vecinului pentru ca nici acesta sa nu mai aiba acele tevi trase prin casa dar ca sa avem si noi caldura cand vrem noi nu cand vrea vecinul de la etajul patru , va dati seama ca atunci cand venea el acasa si pornea caldura incepea si la noi sa se incalzeasca, cand el pleca de acasa noi inghetam de frig, e foarte rau ca la noi in tara se permite sa faci ce vrei de capul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *