Anul acesta dupa casatorie parinti sotiei s-au gandit sa ne lase noua apartamnetul lor iar ei sa se mute intr-o garsoniera in apropiere.

Dupa ce au trecut cununia, botezul si nunta am zis sa ne apucam si noi sa ne renovam proaspatul apartament primit cadou. Am facut noi calcule peste calcule si am zis ca cu o suma foarte mica renovam tot si ne si raman bani. Ei bine sa stiti ca socoteala nu se potriveste in materie de renovari. Nu a fost perete care sa ne scuteasca de bani sau sa zicem ca ne costa mai putin.

In mijlocul sejonul de renovat simteam ca mai bine dispar asa pentru cateva saptamani si sa apar cand se termina de renovat. Nu am avut sansa aceasta. Nu aveam cum sa fac asa ceva. Mereu trebuia sa stau cu muncitori si sa lucrez cot la cot cu ei pentru a termina mai repede. Dupa ce am bombardat casa si am dat tot zos pana la placa de beton am schimbat instalatia electrica, aceasta nu mai avea acelasi traseu cu cea veche pentru ca totul era gandit altfel, inclusiv mobilierul avea nevoie de curent pentru becurile si spoturile din mobila.

Mobila din casa a fost facuta toata la comanda, ca sa alegem din ce anume o sa fie facuta si cum o sa arate am mers la un magazin mobila specializat in acest domeniu care ne-a oferit un proiectant si sa ne croiasca pe hartie modelul dorit.

Pentru baie totul a fost foarte simplu, cateva dulapioare care au mascat boilerul, chiuveta si inca doua trei piese de mobilier pentru produsele din baie. De dormitor s-a ocupat sotia, eu imi doream doar un loc unde sa pot dormi, nu conta cum era si cum arata acesta. Pentru camera copilului am vrut ceva mai special, cu multe spatii de depozitare a jucariilor, cu mobila frumosc colorata, in special ca pereti erau tapetati cu diverse povesti. Mobila copilului am vrut sa fie utila de cand se naste si pana la 10-12 ani, abia atunci sa o mai schimbam pentru ca atunci o sa inceapa sa aiba alte nevoi, caracterul o sa i se schimbe, nu o sa mai aiba nevoie de basme.

Pentru bucatarie eu am avut un cuvant de spus dar si sotia, am vrut ca toata aparatura sa fie incorporata in muzica, sa nu fie la vedere si sa nu ma incurce, sa ma lovesc de ele, am vrut ca fiecare spatiu sa fie valorificat in bucatarie. Pentru living am ales eu, am vrut un birou in vechiul balcon, pentru ca acesta a fost inchis in termopan cu geam triplu si vreau sa pot admira seara orasul in timp ce lurez. O canapea pe colt care sa se poata modifica cum vrem noi, corpurile ei putand fi folosite pe post de fotolii sau pe post de taburele. Masuta am vrut sa se poata modifica in functie de nevoi.

Holul de la intrare a fost foarte simplu de mobilat, un pantofar si o oglinda.

Aceasta schimbare cred ca a fost ultima din urmatorul deceniu, m-a obosit fizic ,psihic si a costat enorm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.