Tindem sa credem orice ni se spune. Tindem sa credem ca acolo unde experienta de viata este cea care demonstreaza eficienta. Asa s-a intamplat si cu bloggerita autraliana pe numele sau belle Gibson. Aceasta detine un blog interesant in prima faza, cu tot felul de retete si stil de viata sanatos, o promovare a ceea ce inseamna cu adevarat mancarea sanatoasa.

De la a avea fani si pana la a-si dori sa fie faimoasa  nu a fost decat un singur pas. Asa ca tanara bloggerita a decis sa impartaseasca cu publicul care este secretul sau pentru a invinge chiar si cancerul. Spunea ea, invinsese boala cand deja era la un stadiu foarte avansat. Doar ca totul era o minciuna. Lumea a crezut totul pentru ca era deja cunoscuta pe nisa sa. Asta nu inseamna ca invinsese cu adevarat cancerul.

Cand i s-a cerut sa aduca si dovada faptului ca a invins boala necrutatoare aceasta s-a simtit constransa si a renuntat la planul de a se mai promova. A decis a spuna adevarul. Drept urmare aplicatia pe care o avea pe telefoane a fost oprita, blogul suspendat. O pedeapsa meritata pentru cea care a dat iluzii desarte celor care poate chiar au crezut-o. Ba mai mult decat atat, sunt voci care spun ca a si primit finantari, ceea ce pare sa fie si mai grav.

Una peste alta, se pare ca a crede tot ce se spune sau ce se scrie este cea mai mare naivitate a lumii moderne. Am ajuns sa ne obisnuim cu un astfel de gand si tocmai de aceea credem orice. Nu ar strica sa fim Toma Necredinciosul. Cel putin pana la probele contrarii. Nu ar strica sa investigam mai mult. Insa in mare parte tine si de prostia de a crede informatiile de pe online. Nu degeaba se spune ca daca te-ai ghida dupa ce spun unii sau altii online ajungi sa crezi ca ai toate bolile posibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *