De curand mi am achizitionat un android mini pc sau “android TV box” cum sunt denumite la mama lor în China, pe care l-am cumparat  , am un televizor cu HDMI dar fara functii “smart” si am zis sa-l fac mai “destept”.  Android mini pc merge montat la orice televizor prin HDMI sau AV si l-ai transformat instant in “smart TV”, chiar daca televizorul este de ultima generatie sau il ai de cand Romania a participat ultima data la Campionatul Mondial de Fotbal!

Se conecteaza foarte usor la tv , iar pe post de telecomanda poti foli telecomanda care iti vine in pachet, tableta sau telefonul , pe tableta sau telefon poti avea chiar tastatura si mouse.

Poti conecta telefonul la prin mini pc android si poti urmari videclipurile salvate pe telefon, poti urmari pozele facute sau te poti juca . Mini pc ul cu android dispune de wifi sau de mufa ftp pentru al conecta la cablul de internet . O data conectat la internet iti poti descarca jocuri si aplicatii de care sa te bucuri cum stii tu mai bine.

Sunt convins ca mini PC-urile cu android reprezinta viitorul,  nu doar pentru redare continut video, dar si pentru facebook, mail, internet. Prefer sa dau 350-500 lei (sunt convins ca preturile vor scadea) pe un astfel de dispozitiv si sa imi transform televizorul intr-un Smart TV care se poate updata sau pur si simplu se poate inlocui, in loc sa dau 2000-3000 de lei pe un Smart TV.
Preturile sunt inca mari, inclusiv la telecomenzile cu airmouse, dar vor scadea. Probabil peste un an 90% produsele vandute in acest domeniu (DVD player, DivX player media player etc.) vor fi mini PC cu android.

Toate aceste deviceuri sunt foarte rapide,fiabile si chiar folositoare.Youtube merge perfect,filmele online la fel,filmele hd, full hd, blueray orice vreti voi mai putin iso merg foarte fluid si bine. Atat din memorie interna, cat prin server DLNA sau un stick sau hard atasat, NTFS fara probleme.

Ii poti monta un webcam pe care il poti folosi pe folosi pe post de camera de supraveghere cu ajutorul programului ipwebcam cand esti plecat de acasa, poti folosi torrent , poti instala skype ul si sa porti o conversatie daca ai cele necesare .

Daca ai internet prin cablu il poti transfrorma cu usurinta intr un hotspot wifi. Poti conecta la el o tastatura sau un mouse prin wifi sau bluetooth,  il poti fce chiar sa ii dai comenzi vocale . Ai absolut tot ce iti poti dori de pe android cu acest gadget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *