alergii copiiO alergie la ceva inseamna o situatie in care organismul detecteaza ceva ce nu ii convine la un aliment sau la o substanta dintr-un aliment pe care il consuma. O alergie la soia, de exemplu, va insemna faptul ca un copil va reactiona la numeroase forme de produse si de tipuri de alimente. In medie, in jur de 0,3% dintre copiii zilelor noastre sufera de alergii la soia. Din fericire, reactiile sunt de obicei moderate iar copiii sunt predispusi la acestea inca din frageda copilarie.

Alergia la grau este un alt raspuns al sistemului imunitar care apare destul de frecvent in cazul copiilor mici. De asemenea, se poate ca acestia sa dezvolte si alte tipuri de alergii ca la alte tipuri de cereale, cum ar fi orezul, ovaz si orz.

Alergia la alune este una dintre cele mai obisnuite afectiuni care apar la in jur de 0,6% dintre oamenii din toata lumea. Reactiile la alune sunt de obicei severe si cateodata, pot cauza reactii alergice care pot pune viata in pericol, in special in cazul copiilor cu astm. De vreme ce este atat de vazut la adulti, este clar ca doar cativa oameni dezvolta aceste afectiuni in copilarie. Cand vine vorba despre asemenea reactii adverse, este de sfatuit ca cei mici sa poarte o bratara medicala de alerta si sa poarte la ei niste epinefrina injectabila.

Un raspuns al sistemului imunitar la nuci are loc la aproximativ 0,5% dintre copii. Copiii se pare ca pot sa intampine acesti alergeni mai greu, in comparatie cu alti asemenea factori alergici. Reactiile la nuci pot sa fie foarte severe. Sansele ca un copil sa fie alergic la toate tipurile de nuci si de alune sunt de asemenea sporite.

Trebuie sa avem, asadar, grija de copii nostri si sa ii ferim de asemenea alimente, dar mai ales sa le spunem ce le face rau si ce ar trebui sa evite numaidecat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *