Inainte de a se alatura grupului terorist al-Qaeda, unii jihadisti potentiali au fost nevoiti sa raspunda intrebarilor oferite de un formular de cerere de angajare. Aceste intrebari se pot afla pe formularele de angajare tipice, din orice stat occidental, pentru o pozitiei entry-level- cu exceptia intrebarilor legate de dorinta anagajatului daca doreste sa se arunce in aer.

Formularul, imprimat cu logo-ul organizatiei teroriste al-Qaeda, a fost lansat la data de 20 mai 2015, impreuna cu alte zeci de documente care nu au mai fost vazute de guvernul Statelor Unite. Documentele au fost publicate de Biroul Directorului al Natural Intelligence. Formularul de angajare, tradus de guvernul Statelor unite implica un chestionar mai lung, cu privire la detalii legate viata personala, istoricul familiei, starea civila si nivelul de educatie. Se solicita ca aplicantii sa raspunda intrebarilor adresate cu informatii corecte si sincere si, de asemenea, acestia trebuie sa scrie curat si lizibil.

De asemenea, acestia intreaba in ce fel de locuri au calatorit sau daca prefera stiinta sau literatura. Dar aceste intrebari se abat fata de aplicanti, in functie de raspunsul pe care ei il ofera. Acesta lucru ii poate da organizatiei teroriste al-Qaeda un avantaj tactic in operatiunile pe care le vor face pe viitor. Este solicitantul un expert in domeniul chimiei, al comunicarilor sau in orice alt domeniu? Au un membru al familiei care lucreaza in guvern si pot coopera cu al-Qaeda? Au primit instruire militara? In cele din urma, apare si intrebarea la care orice jihadist isi doreste sa o indeplineasca: Vrei sa executi o operatie de sinucidere?

Pentru intrebarea finala, acestia intreaba daca acest lucru i-ar face criminali sau i-ar transforma in martiri. Pe cine ar trebui sa contacte al-Qaeda?

Notiunea de a aplica pentru un job la al-Qaeda nu este una noua. In anul 2007, guvernul Statelor Unite a facut un anut similar, formularul de candidatura fiind completat de Jose Padilla, care, mai tarziu, a fost condamnat ca fiind membru american al organizatiei teroriste al-Qaida.

Leave a Reply

Your email address will not be published.