O polita de asigurare este un contract care prezinta obligatiile unui asigurator fata de o persoana fizica sau juridica in cazul in care se produce un accident neprevazut. In general, o polita de asigurare contine un capitol de definitii unde sunt explicate o serie de riscuri antropice sau naturale si pe care asiguratorul le poate despagubi. De asemenea, tot aici, asiguratul va obtine informatii precise cu privire la riscurile asigurate si la cele excluse, conditiile in care se ofera despagubirile, terminarea sau prelungirea politei etc. Exista mai mute tipuri de asigurari, cum ar fi si cea de sanatate, pentru automobil, de viata sau a locuintei. Indiferent de asigurare, o polita de asigurare este formata din sase sectiuni: declaratii, definitii, liste de produse acoperite, excluderi, nemultumiri, conditii si mentiuni.

In momentul in care cineva isi alege o asigurare acesta isi cumpara, de fapt, compensatii financiare care vor fi platite de catre asigurator in urma unui eveniment neprevazut. De exemplu, in cazul unei asigurari pentru masina, asiguratorul va despagubi cheltuielile aferente costurilor de reparare a bunului- in anumite conditii date.

Continutul politei de asigurare

In general, prima parte a politei de asigurare cuprinde declaratiile, unde sunt incluse detalii despre titularul politei de asigurare. Tot aici va fi trecuta si entitatea ce urmeaza a fi asigurata. De foarte multe ori, aceste declaratii sunt urmate de definitii- unde se explica clar semnificatia exacta a cuvintelor folosite in cadrul politicii, cu scopul de a se preveni o interpretare gresita.

Asadar, la categoria definitii sunt incluse alte trei liste care includ produsele cu acoperire, cele excluse si conditiile. De exemplu, o polita de asigurare auto poate include si faptul ca asiguratul nu va fi despagubit in caz ca accidentul de masina s-a petrecut din cauza ca soferul se afla in stare de ebrietate. In final, foarte multe polite de asigurare se incheie cu sectiunea mentiuni. Asadar, mentiunile reprezinta prevederi care sunt, de obicei, unice in functie de o anumita politica. Cea mai mare parte a politei de asigurare consta dintr-un contract standard, precum si alte lucruri care includ declaratii si avize.

RCA mai ieftin pentru masina

Daca esti sofer, cu siguranta esti constient de faptul ca ai nevoie de o polita de asigurare, iar din cauza faptului ca preturile asigurarilor cresc de la un an la altul, nu gasesti niciun pachet de asigurare care sa te atraga din punct de vedere financiar, deoarece sunt foarte scumpe. Insa, daca iti doresti un rca mai ieftin, atunci acceseaza rcamaieftin.ro si vei gasi preturi accesibile si oferte foarte avantajoase. Echipa de brokeri cu experienta de la rcamaieftin.ro iti demonstreaza ca au inteles ceea ce iti doresti tu, oferind cele mai bune polite de asigurare la preturi ideale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *