Iti amintesti masurarea picioarelor la magazinul de pantofi atunci cand erai copil? Trebuia sa scoti piciorul si sa il pui gol pe un masurator din metal rece, iar vanzatorul sau unul dintre parintii tai ajustau rigla pentru a vedea ce marime de pantofi ai nevoie pentru piciorul tau.

Ca adult, picioarele tale probabil s-au oprit din crescut, iar daca crezi ca ai o anumita marime te inseli. Marimea pantofilor poate varia de la marca la marca si de la stil la stil, iar piciorul tau isi poate modifica usor marimea in functie de momentul zilei sau de starea ta de sanatate. Piciorul drept si piciorul stang pot avea chiar marimi diferite. Iata deci ce trebuie sa faci pentru a gasi o pereche de pantofi comozi, potriviti marimii tale:

  • Cumpara pantofi aproape de ora de inchidere. Vei dori sa gasesti pantofi care sa se potriveasca confortabil de dimineata pana seara. Viziteaza orice magazin de incaltaminte la finalul zilei, intrucat o zi de mers pe jos poate cauza umflarea picioarelor.
  • Treci peste marimea de pe cutie. Cere ca un vanzator sa iti masoare atat lungimea cat si latimea ambelor picioare. Fa acest lucru in timp ce stai in picioare, intrucat acestea se pot lati atunci cand suporta greutatea corpului tau.
  • Daca pantoful nu se potriveste, nu-l purta! Nicio cantitate de comprimare, de impingere sau de gandire pozitiva nu va face ca o pereche de pantofi nepotriviti sa iti vina mai bine. Pantofii nu se vor largi ca prin magie pentru a se potrivi marimii tale.
  • Incearca pantoful vechi, moale. Un pantof cu o talpa moale va absorbi mai bine socul. De asemenea, pantofii din materiale tepene sunt mai probabili sa iti provoace basici la calcaie sau in alte parti ale piciorului.
  • Alege pantofi cu sireturi pentru o mai mare siguranta si versatilitate. Sireturile permit inserarea branturilor sau a talpilor ortopedice si pot fi chiar ajustate pentru a raspunde nevoilor tale. Daca exista doua seturi de gauri, folosirea celor mai departate de limba se va potrivi unui picior ingust, in timp ce gaurile mai apropiate de limba vor oferi mai mult spatiu pentru picioarele mai late.
  • Pantofii de dama casual cu inaltimea tocului de 2.4 cm sau mai mica sunt cei mai buni pentru picioare. Un toc mai inalt pune o presiune mai mare pe partea din fata a piciorului si cauzeaza distribuirea inegala a greutatii corpului. Aceasta schimbare, alunecare si indoire a piciorului poate cauza durerea monturilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *