5 Greseli de evitat in cumpararea unui laptop

Pentru majoritatea oamenilor, laptopurile au devenit singurele calculatoare de care au nevoie – fie ca sunt acasa, la birou sau in deplasare. Ele sunt rapide si totusi portabile – oferind ambele trasaturi, din plin. Atractia pe care o exercita asupra unui numar tot mai mare de utilizatori devine astfel ceva de la sine inteles. Totusi, un laptop e mult mai putin flexibil decat un calculator de tip PC; neavand parti externe ce pot sa fie cu usurinta schimbate (cum e monitorul lcd, tastatura, etc), alegerea unui laptop potrivit, de la bun inceput, devine extrem de important – si deseori foarte dificil. Vezi aicio serie de promotii laptop care te pot ajuta sa iei aceasta decizie.

health-112911-002-617x416

Cele mai des intalnite greseli, pe care le putem face, ca si cumparatori, sunt urmatoarele:

– A alege dimensiunile nepotrivite

Acest lucru nu va influenta numai marimea marimea display-ului ci va avea un impact considerabil si asupra tastaturii sau touchpad-ului. Un model prea mic de laptop iti va aduce disconfort, crampe, dureri, iar unul prea mare poate sa iti reduca din mobilitate sau autonomie. Pe langa inchi, mai trebuie sa luam in considerare grosimea si greutatea acestor dispozitive.

– Neacordarea atentiei cuvenite posibilitatilor de conectare

Daca ai cumparat un model de laptop cu multi ani in urma, s-ar putea ca azi sa te astepti la mai multe solutii de conectare: porturi USB, cititoare de carduri, mufe pentru casti sau microfon, cablu pentru internet, iesiri video. Tine cont de perifericele si accesoriile pe care urmeaza sa le conectezi laptopului: hard disk-uri externe, mouse, videoproiector, etc.

– Ultraportabilele sau laptopurile cu touchscreen nu iti aduc economii majore

Exista o serie de modele interesante de astfel de device-uri, care se pot converti in tablete (prin detasarea tastaturii sau strangere acesteia). Deseori insa, luate separat (laptop+tableta) nu ai plati la fel de mult. Exista variante si mai accesibile, insa s-ar putea ca diagonala sa fie mult mai mica.

– Alegerea unor modele de laptop fara sistem de operare

Intr-adevar, ultimele variante de Windows pot sa para mult prea optimizate pentru utilizare prin touch; interfata acestora starneste fel si fel de reactii. Chiar si daca nu detii un model cu ecran tactibil, e bine sa ne indreptam catre variantele ce vin instalate cu sistemul de operare. Riscurile si costurile la care te supui, altfel, sunt foarte mari.

– Nealocarea unei parti din buget pentru accesorii

Ca si orice dispozitiv electronic si laptopul va avea nevoie de o husa, o geanta sau un rucsac (in functie de nevoie); mai mult de atat, un mouse, niste boxe externe, cateva cabluri, anumite adaptoare, s-ar putea sa ne fie de un real folos, fie ca obisnuim sa calatorim mult, fie ca lucram doar la birou.

Asadar, o astfel de achizitie se poate asemana cu gasirea unei masini – tine cont de nevoi, apoi elimina lucrurile ce nu ti se potrivesc, inainte de a lua o decizie finala. Pentru cel putin trei ani, vei avea respectivul laptop alaturi de tine (poate chiar mai mult decat cinci). In final, tot efortul se va dovedi justificat ! Descopera la Selgros o gama variata de promotii la laptopsi ia acum decizia corecta!

Selgros Cluj Napoca

Produse alimentare si nealimentare

Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca,400388 , RO

Tel: 0264 503 000

Fax 0264 503 199

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *