Fie mare, rau, lac sau parc – deseurile noastre se raspandesc in intreaga lume. Furtunile de dupa iarna au spălat, de asemenea, resturi si gunoaiele de pe dealuri . Acest lucru nu numai ca arata inestetic, gunoaiele din plastic sunt, de asemenea, un pericol pentru animale. Solutia este evitarea risipei, nu aruncati gunoiul peste tot.
Nu mai aruncati deseurile de plastic in mare , problema se afla si pe mare. Diverse firme inundat marile din intreaga lume, cu gunoi, o amenintare pentru mediu, animalele, oamenii. Se estimeaza ca peste 140 de milioane de tone de gunoi au fost aruncate in mare. An dupa an, in mare ajung mai mult de 10 de milioane de tone de deseuri din plastic in mare . Oceanele sunt cea mai mare groapa de gunoi din lume. Covoare de deșeuri proportii inimaginabile pe oceanele punt viata in pericol pentru animale si oameni, care sunt conectate prin intermediul lantului alimentar. Toate lucrurile vii din mare (pesti, pasari, broaste testoase, delfini, balene, etc) sunt afectate de deseurile din plastic, sa ne gandim ca noi intram in contact cu acesti pesti.
Doua alte probleme sunt produse din material plastic micro si proprietatile plastic . Acesta are o durata de degradare lunga si se descompune în particule mai mici. Daunatoare pentru mediu sunt produsele cosmetice, bai de dus si pastele de dinti care conțin bile mici din plastic pentru o actiune de curatare mai buna. Accesate prin intermediul apei uzate ajung in rauri si oceane, statiile de epurare a apelor uzate nu pot retine aceste substane, nu le pot filtra. De asemenea, in lenjerie din microfibra sau pulover de lana . Toate lucrurile vii din mare (pesti, pasari, broaste testoase, sigilii, delfini, balene, etc) se hranesc cu aceste deșeuri de plastic zdrobit prin intermediul lanțului alimentar și pot muri. Ganditiva ca pestele consuma aceste particule de plastic iar noi consumam pestele , ganditiva ce efecte necunoscute produc .