Cine a spus că locul bijuteriilor este în cutii sau în seif, fie nu iubeşte maşinile fie nu a auzit de Mercedes-Benz 300 SL.
Modelul a luat naştere dintr-o cererea unui sultan din Brunei, care a vrut ca cei de la AMG să doteze două modele 300 SL (un coupe şi un roadster) cu piese moderne. Germanii nu s-au oprit aici, aşa că între anii 1996 şi 2009, divizia AMG s-a ocupat de 11 astfel de modele, iar un coupe cu uşi Gullwing a fost înscris la o licitaţie programată în luna mai, la Monaco.
Sub superba caroserie, inginerii au montat un V8 de 6 litri cu 380 CP şi un cuplu maxim de 578 Nm. Sistemul de suspensie vine de la Bilstein şi conţine componente AMG din aliaj, iar motorul este exploatat cu ajutorul unui cutii automate cu patru rapoarte.
De ce o considerăm bijuterie? Pentru că interiorul este decorat cu piele Nappa şi Alcantara, iar AMG a reuşit să doteze portierele cu panouri protectoare din fibră de carbon, în vreme ce instrumentele de bord clasice au fost păstrate în compania unui ceva mai modern afişaj electronic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *